top of page

Na 27 jaar samen


Na 27 jaar samen

Een paar dagen geleden ging ik samen met John naar de sauna (Spa One is overigens een aanrader!). Een fijn arrangement geboekt, geen telefoon, alleen maar rust, ontspanning en elkaar. Na 27 jaar samen en twee fantastische kinderen betrapte ik me erop dat ik iets miste. Een relatie is iets waar je niet krampachtig aan werkt, maar wanneer je langere tijd bij elkaar bent, moet je ook letten op de valkuilen.

Op het moment dat je kinderen krijgt, verandert er iets in je relatie. Dat is zeker niet slecht want je hebt een prachtig wereldwondertje samen! Maar herken je dat, dat wanneer je dan gaat uiteten, je het over de kids hebt? Nou in ons geval gaat het dan over onze kids waar we ongelofelijk trots op zijn, de honden, wat we meemaken op feestjes en hoe goed we het samen hebben.

Maar ik merkte dat ik nog meer de verdieping zoek, kijkend naar de toekomst. Herken je dat, dat wanneer je partner iets zegt, je het niet aanneemt en sjaggie reageert? Nou wij hebben dat met bepaalde onderwerpen ook altijd. Dan krijg je zo’n well/nietes verhaal en laten we dat onderwerp maar voor wat het is. Het gekke is dat als iemand anders hetzelfde zegt, je dat gewoon accepteert. Dus ik vroeg me af wat gebeurt daar dat die opmerking mij triggert en wat gebeurt er bij John nadat ik zijn idee van tafel veeg en hij weer kortaf reageert?

Tijdens zo’n saunadag waar we niet afgeleid zijn, zijn we het gesprek aan gegaan. Wie ben ik, wat wil ik bereiken, wat zijn mijn dromen, wat heb ik daarvoor nodig? Zo ook bij hem en daarnaast wij samen. Tijdens dat gesprek ontdekten we dat we beiden gezien willen worden. We hebben iets uit ons verleden meegenomen waar we dat gemist hebben waardoor we nu reageren zoals we doen.

Dat was voor mij zo’n verhelderend moment. Wel besef ik me dat om gezien te worden, ik mijzelf mag laten zien.

Dat maakt dat ik zakelijk nieuwe dingen gaan doen. Ik wil mezelf laten zien om zo de wereld een beetje mooier te maken. Ik organiseer op 14 april bij Villa Vredelust in Tilburg een hele bijzondere, volledig verzorgde dag incl. koffie/thee, iets lekkers en een lunch. Deze dag staat in het teken van jou! Je gaat kijken en ontdekken wie je bent, wat jij wilt en wat je nodig hebt om dat te bereiken. Het wordt een dag waarbij verbinding centraal staat.

Heb je interesse? Laat het me weten. Ik informeer je graag.

Liefs Tineke

24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page